sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Maailmassa on vielä paljon ihmismielelle käsittämätöntä ja voimavaroina hyödyntämätöntä. Onneksi kuitenkin on ennakkoluulottomia ja herkkiä mieliä, jotka eivät karsasta päälle päin hulluimmiltakin näyttäviä ideoita, vaan käyvät ennakkoluulottomasti niiden ytimeen ja ohikin.

Esimerkiksi homeopatia olisi jäänyt tyystin löytymättä ja hyödyntämättä, jos olisi vain odotettu virallistettujen tutkijoiden ja tieteellisesti pätevien tutkimustulosten valmistumista. Erään hienon, Wikipedia-nimisen ensyklopedian, mukaan:

"Homeopatia on harjoittajiensa mukaan vitalistinen hoitomuoto, jossa homeopaattisten lääkkeiden ajatellaan aktivoivan kehon omaa paranemisprosessia ja vahvistavan immuunijärjestelmää."

Juuri näin, selbverständlich!

Homeopatia perustuu saksalaisen lääkäri Samuel Hahnemannin parisataa vuotta vanhaan oppiin, jonka suuri oivallus on siinä, että potilaalle juotetaan vettä, johon on lisätty taudin oireita aiheuttavaa ainetta; "Similia similibus curantur", samanlainen parantaa samanlaisen. Vettä vain laimennetaan mikro-osaan alkuperäisestä ja sitä ravistetaan jokaisen laimennuksen jälkeen. Vähän James Bondin tyyliin siis.

Yksinkertaistaen: vedellä on muisti.

"Nobel-palkittu professori Luc Montagnier järkyttää homeopatian vastustajia kertomalla, että vedellä on muisti, joka säilyy monien laimennosten jälkeenkin."

todetaan arvovaltaisessa Magneetti Media -lehdessä, joka on suomentanut ansiokkaasti muitakin vaihtoehtolääketieteen alueen nettiartikkeleita, joita muualla ei suomennettaisi. Mahdollisesti on käytetty Google-kääntäjääkin, mene ja tiedä?

Vedellä on muisti. Uskomaton juttu, mutta lienee totta, koska se on painettu oikein paperille.

Ajatus on niin huima, että tekee mieli miettiä sitä vielä pidemmälle. Entäpä jos oppisimme jonakin päivänä tulkitsemaan veden muistia vielä yksityiskohtaisemmin? Oppisimme niin sanoakseni veden kielen. Voisimme haastatella vettä ja saisimme paremmin tietoa, millaista on olla vesi, ja mitä kaikkea se on kiertonsa aikana nähnyt. Saisimme varmasti myös iltapäivälehtien lööppeihinkin uutta vipinää.

VIISI VUOTTA HIUTALEENA ALPEILLA!

MÄRKÄ RÄTTI ISKETTIIN PÄIN NÄKÖÄNI!

MINUT HEITETTIIN VIEMÄRIIN!

HOONI EIVÄT TULE OONI KANSSA TOIMEEN!

No, nyt on tietysti niin, että hapannaamaiset rillipirudosentit, partaniekat tutkijat sun muut lökäpöksyt ovat perustaneet varta vasten oikein puulaakin tätä kaikkea iloa pilaamaan. He ovat antaneet sille nimen Skepsis ry. Mikä naurettava ja mitään merkitsemätön nimi! Kirjoitan sen tähän uudelleen ihmeteltäväksi ja oikein isolla: SKEPSIS. Ikäänkuin Skepsis tepsis... Nimi lienee varastettu Aku Ankasta, jossa se oli jo vuosia sitten muodossa HÖPSIS.

Yhtä kaikki; nämä Skepsiksen sedät ja housupukuiset tädit eivät ymmärrä yhtään uutta luovan ajattelun päälle, vaan liu'uttavat vain tylppää etusormeaan tietokoneajotulosteissa ja tyrmäävät asian esimerkiksi seuraavanlaisilla argumenteilla:

"Homeopaattisilla valmisteilla on kovin valikoiva muisti. Ne muistavat laimennuksen jälkeen ainoastaan vaikuttavat ainesosat, mutta eivät esimerkiksi saasteita tai muita roskia, jotka ovat olleet vedessä aiemmin."

Kenelläpä ei olisi valikoiva ja usein hiukan huonokin muisti!

Skeptit ovat jopa syyttäneet ristiriitaisesti (!) vettä liiallisesta puhtaudesta:

"Kemiallinen analyysi on kerta toisensa jälkeen osoittanut, että homeopaattinen valmiste on laimentamisen jälkeen 100 % vettä vailla vaikuttavia ainesosia."
Jaa-a, näin sitä puhutaan itse itsensä pussiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti