torstai 24. syyskuuta 2015

Valio on möhkälemäisenä yhtiönä ja ikonisena tuotemerkkinä jo aikapäiviä sitten ylittänyt sen asemointikynnyksen, jolloin se muuttui sympaattisesta agraarimuistomerkistä ja positiivisesta brändistä yleiseksi sylkykupiksi ja ylimieliseksi riistofirmaksi, jonka aikeita kuka tahansa saa vapaasti arvostella.

Näin toimii ihmismieli. Jos ei enää muuta keksi, niin se syyttää yksinpä laktoosi-intoleranssin olemassaolostakin Valiota.

Eikä tarvittu kuin tämän viikon kohu-uutinen:

"Valio veti maitoa kaupoista Helsingissä ilkivaltaepäilyn takia"

 jota yhtiö lähti vilpittömällä mielellä ja huolella epäonnekseen vielä avaamaan:

"Valio ilmoitti tiistai-iltana, että Helsingin Haagassa sijaitsevista vähittäiskaupoista tiistaina 22. syyskuuta ostettuja Valion täysmaitoja ei pidä juoda, koska maidoissa on mahdollisesti terveydelle haitallinen laatuvirhe, joka voi johtua ilkivallanteosta.
"Näyttää siltä, että ulkopuolinen henkilö on laittanut tämän tutkittavan purkin hyllyyn. Henkilökunta on sitten nostanut sen sivuun ja soittanut poliisille."
Nyt täysmaidot on vedetty pois myynnistä.
"Valio veti kyseiset tuotteet sivuun varotoimenpiteenä", tutkinnanjohtaja Laaksonen sanoo."

Valion viestintäjohtaja Kontunen antoi medialle lausunnon, jossa todettiin:

"Hänen mukaansa epäilty ilkivallanteko ei ole ilmeisesti tapahtunut Valion tuotantolaitoksessa, vaan myymälässä tai myymälöissä. Kontunen kertoo, että epäily sai alkunsa siitä, että "Valion tietoon on saatettu tällaisia asioita".
Ja jos joku kuitenkin saisi oireita, yrittää viestintäjohtaja vielä vedota kuluttajan järkeen:
"Jos alkaa tuntua siltä, että jonkinlaisia oireita tulee, niin totta kai silloin kannattaa kääntyä mahdollisimman nopeasti lääkärin puoleen ja olla meihin yhteydessä kuluttajapalvelun kautta", Kontunen neuvoo."

Tähän mennessä lukija on jo ymmärtänyt, että joku ulkopuolinen on tehnyt ilkivaltaa Valion maitopurkille. Kaikki siis selvää; vaan ei olekaan. Esimerkiksi Hesarin verkkouutisen perään oli avattu tilaa kommentoinnille. Heti ensimmäinen kommentoija onnistui kääntämään koko viestinnän päälaelleen, ja syyllistää koko sotkusta Valion!

 Näin nimimerkki 'Puoskari':

"Nyt on kyllä Valion tiedotus liian epäselvää. En osta enää Valion tuotteita, jos pitää salailla, vaikka kyse on terveydelle vaarallisesta epäillystä!"

Luetun ymmärtämisen testistä pisteitä kuin Suomelle Euroviisuista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti