maanantai 24. kesäkuuta 2013

On se siunattu asia tuo internetti. Sitä ei olisi tiedemiehen aivo keksinyt eivätkä hallitukset päästäneet omista käsistään, vaan se on syntynyt aivan tavallisten ihmisten aivan tavallisiin tarpeisiin.

Jos poliitikot ja muut valtaapitävät olisivat sen keksineet, olisivat he kuitenkin omineet sen itselleen ja muovanneet itsensä näköiseksi. Nyt eivät voineet.

Jos internetti olisi syntynyt virastoissa niissä noudatettavana virastoaikana, ei jutusta olisi koskaan tullut yhtään mitään. Nyt ei onneksi syntynyt siellä.

Jos tietokone olisi pihtisynnytetty tutkijain kammioissa ja professorien luentosaleissa, olisi tulos heti sensuroitu ja laitettu establoidun valvonnan alle. Nyt ei pysytty laittamaan.

Ilman internettiä kaikki keskustelu näivettyisi käsiin ja todellinen tieto pysyisi visusti piilossa.

Ei meitä kiinnosta soteuudistukset ja kuntaliitokset ja valtion budjetit. Ei meitä kiinnosta karkaistu tutkimustieto laitosten uumenista.

Aivan erilaiset aiheet ovat ihmisille oleellisia.

Esimerkiksi:

Sujuiko juhannuksesi onnistuneesti?
Tuliko hallituksen suosion romahdus yllätyksenä?
Oletko riidellyt naapurisi kanssa?
Onko ruoan alkuperällä merkitystä?
Sopivatko kaksimielisyydet alaikäisen laulajan suuhun?
Pidätkö nimestäsi?
Mikä on mielestäsi maailman paras levy?
Mitä mieltä olet Himas-kohun ratkaisusta?
Onko Naantali Campingin kielto mielestäsi perusteltu?
Pitäisikö kaikkiin lentokoneisiin saada XL-luokka?
Oliko Loton siirtyminen kaupalliselle kanavalle hyvä asia?
Pitääkö parveketupakointi kieltää?
Miksi laskut jäävät maksamatta?
Saako alle 16-vuotias värjätä hiuksensa?
Onko Suomessa liikaa sääntöjä?
Tuntuvatko Salattujen elämien juonenkäänteet jo mauttomilta?

Juuri tällaiset ovat oikeille ihmisille tärkeitä juttuja. Näistä tarvitaan tietoa, nämä kiinnostavat ja siksi ihmiset puhuvat näistä. Nämä ovat kirvoittaneet viime päivinä satoja kommentteja ja keskustelunavauksia. Netti on tehnyt tämän demokraattiseksi ja kaikille avoimesti mahdolliseksi. Tietoa saa ilman valtiovallan salailua, suodattamista ja ohjailua. Sitä saa ilman että joku muu taho ylhäältä säätelisi sitä, mikä oli validia tietoa.

Mutta.

Internetti on kuitenkin vain köyhän miehen harjoituskappale Yleiradion Kansanradion rinnalla. Siinäpä vasta suoraselkäinen ja ryhdikäs ohjelma. Hallitus voisi aivan hyvin lakata kirjoittamasta hallitusohjelmiaan ja ryhtyä kuuntelemaan Kansanradiota. Ja ryhtyä sitten toimimaan.

"Kuntaliitoksen seurauksena hammaslääkäriin on 40 kilometrin matka erittäin huonossa kunnossa olevaa tietä myöten. Tekarit suussa hajoavat lopullisesti viimeistään tuolla matkalla lekurille."
"Meinasi mennä jauhot suuhun viime sunnuntain puhelinpäivystyksessä, kun Reijo soitti huolestuneena naisten orgasmin puutteesta."
"Viime sunnuntaina kuultiin syväluotaavaa analyysia kaljupäisyydestä. Keskustelu jatkuu sunnuntaina: Mahtaako kaljupäisyyden syy löytyä liiasta pipon pitämisestä."
"Ahvenanmaa huutokaupattava sekä kansanedustajien määrä vähennettävä puoleen, muutto pikku-parlamentin puolelle ja Guggenheim eduskuntataloon."
"Kaikki tuotteet, jotka on kielletty alle 18-vuotiaille, täytyy laittaa SAMAAN PAIKKAAN myyntiin! Esim. Alkossa voisi myydä paljon muutakin kuin viinejä ja väkeviä. Sinne myyntiin myös oluet, siiderit, tupakat, pornolehdet, aikuisviihde... Sinne myös peliautomaatit, sillä niitäkään ei saa pelata alle 18-vuotias."
"Ihmettelen tuota ku ihmiset puhuu, että sähköt on poikki... Minulla on siitä heleppoa, ku ei oo sähköjä ollenkaan, heh-heh. Että joillakin voi olla hyvinkin asiat."
"Metsuri metästä ehdottaa Paula Koivuniemeä presidentiksi, ei kuulemma koskaan petä se nainen."
”Meinaako herrat laimennuttaa keskikaljoo? Sillon on alettava kiljua tekemään. Pulsaattoripesukoneessa tulee hyvät kiljut, ku pyöräyttää kymmenen minuuttia, niin neljän päivän päästä se on juotavaa. Sitä voi myös jalostaa pontikaksi sitten. Se on kellosepän hommoo.”
"Miten valelääkärien läheiset eivät puutu heidän toimintaansa vai eikö heillä ole ketään läheisiä."
"Kuka haluaa uuniinsa paistumaan itkevää joulupossua?"

Ilman muuta kannattaa kuunnella. Sunnuntaisin klo 12.06, uusinta keskiviikkoisin klo 23.03.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti